nuffy

Thursday, July 30, 2009

Monthly order from PGB/POD

yesterday i bake this cake, do simple deco in the morning sekaligus buat 3 keping pizza for July Birthday celebration at Petronas Operational Division, 1 crab pizza the other 2 is beef n sosej pizza (similar jerr gambar eh) N.... tak pernah lupa bake 1 dulang besarrrr for my kids hmmmmm "cam biasa lerrrr..."


crab pizza

this order from POD  Kertih


vanilla sponge n chocolate chip cupcakes

dah lama gak this picture tersimpan dlm memory card tuh vanilla cupcake ni i letak yogurt jerr atas tu sekejap jerr dah habih.. hmmmm sedap jugak..

Wednesday, July 29, 2009

TQ Cake

This TQ cake is especially for Ezan, who is always give me a moral support, n tolong jualkan lebih 20 biji my cake!! (especially on Teachers Day) i bake this cake n give her for free as my promise to her..
This is chocolate moist cake with bluberry topping n white chocolate.
ps: sowi arr still not enough practise in deco...
hope u'll enjoyed it.
n thanks to you..


Thursday, July 2, 2009

PUDING JAGUNG

actually i mmg tak byk koleksi gambar yg di ambil, selain masih dok belajar cemana nak bg gambar more cantik... tp inila sebahagian gambar yg ada insyaAllah ada byk lgi yg menanti..
bercerita ttg masak memasak ni.. kadang2 i teramat rajin nak cuba mcm2 resepi n kadang2 ada gak yg tak jdi dan ada juga masa malas nak masuk dapur langsung hehehe..