Advert

nuffy

Saturday, August 22, 2009

Ramadhan Datang lagi..

22/08/2009
Dalam kesibukan melalui hari yang mendatang tahun ini, ramadhan datang lagi... selamat menunaikan ibadah puasa pada bulan yang mulia ini untuk semua umat islam semoga ibadah puasa kali ini lebih membawa erti dan lebih baik dari tahun yang sebelumnya. Terima Kasih kepada yang banyak membantu dan memberi sokongan dan mohon ampun dan maaf atas segala kekhilafan.

Thursday, August 20, 2009

curry mee







kek dan mee kari ni order dari POD jugak untuk sambutan hari jadi bulan ogos ni... kali ni mereka nak something different dari yang sudah2.. so i suggest wat mee kari mengantikan pizza.. badan tgh camni mmg rasa malas n cepat penat... alhamdulillah walaupun dah masuk anak ke5, i langsung tiada masalah ataupun alahan.... dgn berbekalkan semangat jerr yg lebih, dapat jugak masakkan mee kari ni seorang diri utk 20 org makan..
alhamdulillah..

strawberry cake with fresh cream cerry filing..



ordered from POD again for August birthday celebration, kali ni i buat strawberry cake n for the 1st time i cuba deco menggunakan fresh cream.. carik yg senang2 jerr lagipun fresh cream ni tak muak..  buat 2 biji cake sebiji lagi for my kids n sedekah kat jiran2..

bubur lambuk.




dah lama la jugak picture ni dok dlm memory card... 2 minggu yg lepas kot.. lorong sepakat 2 ni ramai2 gotong - royong buat bubur lambuk untuk disedekahkan.. konon2nya nanti bulan puasa tak payah buat lagi... semuanya pihak surau terdekat yag uruskan untuk ramadhan nt, i tak berani pulak nak post gambar jiran2 takut mereka tak suka or tak selesa.... yorlaa tgh letih menjayakan bubur tu hikhikhik.... muka semuanya 'muka penat' so.. dapat gambar tu jerlaa..
enjoy your view....

Sunday, August 9, 2009

buitoni goreng

my kids sukakan buitoni ni drpd macaronni.. 4 me rasa eh lebih kurang sama jerr mungkin sbb rupa bentuknya kott...
recipe... 
2 ulas bawang putih di cincang n lecek
1 biji bawang besar di dadu
2 sudu minyak zaitun
setengah paket buitoni/macaronni (direbus hingga lembut angkat, tos n gaul dgn sedikit mentega)
5 sudu sos pizza (tomato n italian herbs)
1 fish cake
5 sudu daging cincang..
sedikit bayam (di cincang= biasalaa budak2 sayur ni susah nak makan)
garam & gula secukup rasa
caranya
tumis bawang putih n bawang besar dgn minyak zaitun..masukkan daging cincang n fish cake.. masukkan 3sudu air tuk lembutkan daging, masukkan bayam n sos pizza tambahkan sedikit bassel utk penambah aroma, masukkan buitoni yg telah direbus gaul rata masukkan garam n gula secukup rasa..
last sekali parutkan parmesan cheese.. sedia utk dihidang...




Wednesday, August 5, 2009

Ezan order

yesterday morning ezan sms me "Ain... 2 chocolate cake tomorow morning...n 1 yam cake.." pening kepala aku kejap!!... masalah utama duduk this area ialah nak cari barang2 lebih2 pulak lagi jarang2 ada order yam cake tu...n i tak simpan stock lerr hehehe... setengah hari gak round Kertih.. atlast terpaksa akur.. i tak dapat buat lerr that cake tak cukup bahan2nya.. so baked this cake jerlerrr...
mujurlaa ezan ni.. senang deal..thanx..