Advert

nuffy

Saturday, November 27, 2010

Segmen : SAYA SUKA BLOG AWAK LA !

Walaupon aku rasa cam dah ketinggalan bas.. tapi aku rasa cam menarik jerr nak joint segmen ni.. Ben mmg bijak laa meraih pengundi ho ho ho... (gurau jek!)
Segmen : SAYA SUKA BLOG AWAK LA !
Segmen ni amat mudah .. Mana - mana blogger boleh join tanpa mengira status .. Caranya amat mudah sekali .. Kita praktikan apa yang aku buat dulu dulu .. Jika kena , mmg best !
Cara untuk join segmen ini amat mudah .. Sila ikut betul betul .. aku buat langkah demi langkah .. Kalau salah gak , aku tak tau la nak habaq apa dah .. OK.. caranya ... jeng jeng jeng .. :
  1. Buat satu entri baru ..
    - DONE
  2. Letak Header image sebagai tanda pengenalan .. 
    - SUDAH 

  3. Tulis tajuk : SAYA SUKA BLOG AWAK LA ! dan linkkan ke entri ini .. 
  4. Sila PILIH 5 BUAH BLOG YANG KORANG SUKA SANGAT MASUK BACA .. PILIH DENGAN BIJAK ! 
  5. Sila beri penjelasan kenapa korang pilih blog tersebut .. 
    •  3 teratas tu blog masak2 yang semua dah sedia maklum hebat dengan resipi2 terkini selain gambar2 yang menawan dan menggoda nafsu makan.. kah kah kah.. 
    • 2 di bawah tu seperti biasa Ben Ashaari mmg pandai memberi tarikan pada setiap tajuk2 entri2nya.. walaupon dah biasa ataupun istilah ulang tayang khas utk blogger baru tapi masih terisi maklumat dan menjadi tempat rujukan org cam aku nilaa kan.. yang langsung tak tahu menahu pasal blog... dan resepi rahsiaku.. adalah antara blog yang aku rasa bila baca banyak memberi kesedaran dalam diri selain ilmu2 agama dan kata2 nasihat dan peringatan. ni adalah blog2 yang pada aku tak termiss nak p skodeng...
  6. Sila tulis , SAYA MENGETAHUI SEGMEN INI DARI BLOG .... 
    - dari tuan empunya diri laa BEN..
  7. Sila pergi ke blog yang korang pilih tadi tu .. dan masuk ke ruangan komen .. Tinggalkan komen di situ .. komen tu hendaklah ditulis " SAYA SUKA BLOG AWAK LA .. " dan tinggalkan url entri korang di situ ! Entri yang korang buat segmen ni .. OK ?
    - oooo OK....
  8. Kemudian , barulah tinggalkan url korang kat entri ini .. entri segmen korang tu .. 
    - YUP...!!
OK.. faham ? Heheh.. tak susah kan ? Senang jer ... Ingat .. korang kena buat betul betul .. Segalanya akan kembali pada korang balik !!! Hehehe... Tiba masa untuk memperluaskan lagi jajahan korang ...

9 comments:

Captain said...

salam aeini,

Terima kasih atas ulasan aeini,
Capt tak pernah minta apa-apa dari pembaca... hanya menjalankan tugas sebagai hambaNya yg ada sedikit ilmu utk dikongsi.

Semuga aeini berjaya dlm hidup ini.

Jazakallah khairan.

nur said...

singgah sini baca segmen ni..

hana said...

salam aeini...
tima kasih dari akak sbb aeini suka sama blog hanamemories. terharu dengan sokongan aeini... moga terus maju jaya yer dik!

aeinio said...

alhamdulillah terima kasih semua..

wannurfazrini said...

terjah dari blog ben !

Syukri Hasshan said...

datang jejak kaki kat belog ni..
huhuh. hidup blogger!! :-)

awein said...

awein pun suka baca blog aeini

Yatie said...

Salam Aeini,
Terima kasih sbb suka blog akak...akak amat2 menghargainya...semoga Aeini terus suksess..

aeinio said...

:)