nuffy

Wednesday, July 20, 2011

enoki omellete


hehehe dah takde mende nak post ek..., actually telur dadar ni dah jadi cam biasalaa kan.. tapi telur dadar kalini jadi kegemaran anak2 pulak.. asalnya aku yang teringin tak sangka laa pulak budak2 jadi suka... jom layan resepi hentam2 nih....

bahan2nya
3 biji telur (saiz besar)
sebungkus cendawan enoki -basuh pisah2kan dan kerat 4
garam & lada sulah
sedikit mayonise
sedikit cili merah, cili hijau dan bawang besar di hiris
minyak masak

cara2nya
pecahkan telur dalam mangkuk, masukkan semua bahan dan kacau dengan garfu panaskan minyak dalam kuali kalau ada non stick lagiklaa senang.. masukkan dalam kuali dan dadar bulat biarkan api kecik dan balikkan ke bahagian sebelah pula bila kedua bahagian masak bolehlaa dihidangkan..

2 comments:

Oh Oeya said...

inoki kegemaran ku sekeluarga..

choopp!! keluarga ker?!!.. kui3

inoki kegemaran kami 2 beranak..

boleh gitu hik3

aeinio said...

heheh keluarga lerr tuh....