nuffy

Tuesday, April 17, 2012

From Janda Baik ke Colmar France... hehehe Bukit Tinggi daaa (part 1)

Assalammualaikum dan apa khabar.. lama betul tak jenguk2 blog ni dah bersawang dah... memang tahun ni agak mencabar sket.. busyyy sesangat... insyaAllah by next year semuanya kembali normal insyaAllah..
sebetulnya perjalanan kami kalini unplanned, memang nak pergi ke bukit tinggi tu.. tapi cam 50 - 50, kami just pack barang utk tido sehari x kesahlah kat mana2 tanpa booking mana2 hotel pon... sebetulnya hubby cari barang kat kuantan, dan aku nak shopping cam best jerrkan bunyiknyerr.. shopping mmglaa best, bila rm dah terbang balik rumah termenung sana sini...


selepas barang yang dicari jumpa kami redah ke janda baik dari kuantan sekitar jam 6ptg, aku ckp ngan hubby 'kita tido kuantan jerlaa ataupon balik kerteh balik,..' anak2 muka dah frust, bukannya apa aku risau cik abg tu penat.. jalan sana sini... sampai di janda baik dah lewat malam.. serius aku hanya tau alkisah tempat "janda baik" ni ketika baca blog uncle seekers kisah dia dengan bekas permaisuri agung tuh... seramkan... dahlaa malam jumaat lak tuh! amik kau...


kononnnya nak menginap di saufiville.. nilaa jalan eh.., sorilaa gambau gegau, jalan teruk belah kiri anak sungai, kanan bukit n kaki bukit, jalan sempit makin lama makin kecik gelap dan kelam jeng jeng jeng.. aku temankan hubby dok perati jalan yg banyak jerawat eh... berlubang2 tapi kedua kami senyap... tak sebut langsung ttg malam jumaat tuh! tanaklaaa terjumpa haper2.. anak2 lena tido kat belakang...., akhirnya sampailaa kat saufiville tu.. "malam2 kami tak terima visitor" hubby kata seram gak muka org tuh dgn rambut panjang gigi tak cukup.. hahahahaa..,  waduh2 banyak banglo2 jer per night rm400 lebih. dahlaa sampai kat tempat tu naik bukit yg tinggi dengan keadaan jalan camni ... kena turun baliklaa... aku kannn kalau dah malam2 camni, benda tak adventure pon jadi adventure gak... rasa nak marah jerr kat teman sebilik neh... pesallahhh tak plan betul2 satu hapah no tel hotel tak tau main redah aci golek jerr nihhhh...

semasa pencarian tempat menginap memang adalaa juma challet, tapi hubby takmo tido challet dia lebih selesa tido hotel, aku ni risaukan malam yang makin larut, kat sini ada banyak private house, pagar pon tinggi2 wo...


finaly kami sampai at Cherengin Hills Convention & Spa Resort, tepat 12 mlm... legaaa..rate rm250 plus...


sampai jerr budak2 dah nampak pool.... melonjak nak mandi, tapi kami suh tido eh.. esok baru leh mandi pool... alhamdulillah dapatlah charge energy lena hingga ke subuh esoknya... ok.. nanti sambung part 2 pulak ek...

2 comments:

♥ nana i am ♥ said...

meremang nak scroll down baca entry kak aeini ;) hehe..alhamdulillah tak jumpa pape kak..tak saba tunggu entry sampai bukit tinggi ni..

aeinio said...

hehehehe meremang...