nuffy

Tuesday, March 23, 2010

RENGIT

.........RENGIT........
welcome to Rengit!
ada sesiapa yg pernah datang ke sini.....?!!!!
Rengit ni dalam negeri Johore daerah Pontian... area Benut hehehehe sorilaa yg sgt pasti mmg lalu kat Benut sebelum sampai tempat ini...
masa cuti sekolah yg lalu i berpeluang menerjah tempat ini bersama dgn ayah n mak mertua
apa yg difahamkan penduduk di kawasan ini terdiri daripada orang2 asli mesia... dan salah satu punca rezeki mereka dengan cara ini..
bila lihat pada keadaan masyarakat kat sini mmg nampak sudah agak maju yelah rumah2 orang2 asli kat sini besar2 ada astro lagik tau! bila sampai daerah ini rasa cam tak tau pon dalam mesia ada tempat2 camni
mungkin penduduk JB dah banyak tau tempat ni.. me yang tak tau..
Jom kita layannnnnnn gambar sebelum bercerita lebih lanjut lagi
dah lihat......
kesemua barang2 disini di jual second hand dengan harga yang amat murah.. barangan berjenama hinggalah yang jenama entah hapa2 semua ada disini.. i tak beli apa2 melainkan dapat beli skate board untuk Naqiuddin dgn harga rm5 hengget!
home theater yg besar2 baru berharga sekitar rm300 ke rm500 shj
ayah mertua sempat dapatkan tv 34inchi jenama SAMSUNG dgn harga rm300 shj actually dia nak sgt home theather tu tp kenderaan yg kami bawa tak muat....
i betul2 tak ingat nak snap gambar tv tu...
barang2 terpakai ini dipercayai datang dr Singapore masih elok n nampak baru ada gerenti seminggu atau kita boleh test kat situ
tp tulaa tempat ni taklah cantek mata memandang no aircond n no transport utk menghantar brg2 kalau rosak kenalaa hantar sendiri.. ramai yg datang sini bawa lori ada jugak beli untuk dijual semula.. yang bawa kereta2 mewah pon ada kat sini jangan tak kaji... hehehehe
sepanjang2 rumah kedai nilah.. mcm2 brg2 yg dijual perabot jati pon turut ada... jika berminat sila2lah terjahkan diri anda ke sini...

3 comments:

Nur Hafiza Rahsid said...

Rasanya Rengit kawasan Batu Pahat dah. Rengit sempadan Pontian :)

Nur Hafiza Rahsid said...

Rasanya Rengit kawasan Batu Pahat dah. Rengit sempadan Pontian :)

aeinio said...

Hehe kita pon tak taw... o_O