Advert

nuffy

Saturday, July 28, 2012

Cucur enoki berudang

Berbuka semalam...
Mudah aje...
Sepeket cendawan enoki cincang
2 keping roti putih siat siatkan
Segenggam taugeh
10 ekor udang cincang
Tepung gandum
Serbuk lada sulah
Serbuk kunyit
Garam dan air
※ Gaulkan semua dan goreng dlm minyak panas.
Gnote

5 comments:

Gee® said...

Salam ziarah & salam Ramadan... semua cucur mmg sedap kan...

LinRosly said...

Assalamualaikum Aieni,
Sedapnya....

aeinio said...

wsalam LIN DAN GEE... salam ramadhan.. kak aeini kalau dapat cucur udang ni dah tak pandang benda lain dah.. makan tu aje... hehehe

Ayu said...

Assalam Aenio,
Advance congrats untuk aenio .untuk virgin attempt dalam penulisan buku tu ya..
semuga semunya berjalan dengan lancar & dipermudahkan..
Kita hari tu terbekenan dengan cucur enoki berudang awak ni..so kita adjust ikut demand & supply kat rumah kita ni..terimakasih dear for the idea..sedapp sangat my family semua suka sampai buat 2 kali ahhh..haha

aeinio said...

tq ayu.., besar harapan saya kalau dapat positive feedback sekarang doa dan tawakal aje.. tunggu ajelah dan skang ni otak dah ligat utk buku ke dua.. entah kenapa jadi camni...

recipe tu yg mudah2 aje.. biasalah masak nak yg senang aje..