Sunday, February 7, 2010

pepperoni pizza

sedih sebenarnya nak post entry kali ini.. i benar2 telah melukakan hati seseorang..
to Rozita i minta maaf.. yang sebenarnya hanyalah masalah 'misscommunication' tu jerr... she's the one yg marah2kan i early this year kenapa tak start2 business... sbb bercuti lama sesangat.... i dun know what so special with my pizza.. maybe she's pregnant (apa yg i tahu dia tak pregnant atau.. mungkinkahh..??) or she's promise wif her children?....  i fell really sad! tiada niat nak aniaya dier!!... i rasa bila dah jd camni bagik dia pizza free pon doesn't mean anything to her at all!
she's come from kemaman semata2 nak beli pizza dr i.. perjalanan from kemaman to kertih lebih kurang 30 - 40 minute, 
i wonder there's pizza hut at kemaman, n one more at mesra mall kemasik but.............
kadang2 nak salahkan diri sendiri pon tak leh jugak eventhough customer is always rite.. she refused to answer my call.. betul2 merajuk maa....
ok cerita dier mcm ni..
i sms my neighbour atas arahan sebb mereka dah sibuk tanya bila i wat pizza n i tak hantar sms to her.. but dia tau from one of my friend.. so dia tak confirm lagi dia nak or taknak pd hari yg i buat tu.. i know yg dia mmg nak tp dia tak knfirm leh dtg atau tak.. n dia nak tanya adik dia ... pagi hari yg dijanjikan dia sms dia nak pizza 1 (means adik dia tak jd beli) ok... jiran2 nak petang so i start baked at 4pm oklaa i wat laa lebih utk her... since dia inform me last minute! barulahh bila anak2 jiran balik sekolah agama dlm 5pm derang dpt makan panas2.....tghari tu she's sms tp i tak perasan.. arround 2pm dia dah ada kat depan n called me nak amik pizza cemana tu...????? i belom wat lgi.... masa tu i dengar suara dia mcm nak nangis... tu yg wat i rasa sedih jugak..... yerr i betul2 sedih.. things happened! apa nak wat...
dua2 pon salah.. dia tak ckp nak pkul berapa n i pulak tak bgtau dia wat pukul berapa....

meh layannn gambar...


ni order from kak zam n wann(wan punye split topping sausages n pepperoni lupa nak snap gambar akibat gundah gulana memikirkan dia)
 
yg ni my kids punya... sebelum di bakar...

4 comments:

rapheydhillo said...

ain,
bila jadi camni memang susah nak lupakan.. tp apa nak buat. Hopefully dia paham dan tak marah2..
BTW, ur pizza must be special.. klu tak takkan jauh2 pun sanggup dtg ;)

ain said...

yelah.. tq!

ain said...

:`((

sillyloo said...

kak,pizza nie x der resepi ker....nie nk suruh mak sy masak..lapar nieeeee :p