nuffy

Wednesday, September 1, 2010

Gubahan Bekas Kuih Raya


Nak kata tak bersemangat raya entahlaa rasa2 camtulaa mcm kurang semangat jerr raya kalini... paksakan diri juga tempah sepasang kurung riau, hubby pulak belikan aku sehelai jeans levi's baru... katanya semangat tuk aku sebab badan dah makin mengecik... aku pon tak sangka dah boleh pakai saiz 30 dan 31 sebelum ni saiz 36 ko!!!!


korang dah layan gambar nikan... mcm semangat jek aku ni ek... nak beraya!!! kuih raya satu hapah tak buat lagik!!!!  semalam baru aku bikin sejenis "biskut buah" tak snap gambar lagik tu... nnt ada masa aku upload resepinya... dapatlaa 3 balang, 2 balang sudah licin kena belasah dgn anak2 aku time berbuka semalam... huhuhuhu



ok berbalik pada gambar2 bekas kuih ni.. nilaa hasil keras tangan aku untuk tahun 2010 ni... bekas kaca kuih raya aku ni boleh dikatakan dah lama berbakti dengan aku dah 12thn dan thn ni adalah thn yang ke 13.. sama usianya dengan perkahwinan aku, bekas kuih ni aku beli tak mahal masa kami baru kawen dulu2 beli pon kat kat pasar lambak jew.... namun aku suka sebab dia comel dan plain.... pada aku tak jemu mata memandanglaa...... mata akulaaakannnn....!!!! bukan corelle ataupon luminarc jauh sekali vantage! hehehe..... tapi tiap2 tahun dia akan berubah wajah walaupon bekas yg sama... dah mcm2 style aku buat dah beberapa kali membersihkan gam dan inilah wajah terbaru dia untuk hari raya tahun ni... ada tak jiran2 aku yg baca blog ni... berminat nak suruh aku buat hehehehe... aku minat betul sessi buat kerja2 ni habis semua bakul2 kat umah ni jadi mangsa...... ni aku siapkan hampir jam 3 pagi hubby aku geleng kepala jerr... tapi dia kata cantik!! sukerr gilerr aku

3 comments:

ohoeya858.blogspot.com said...

wahh.. kreatif la dia.. aeini pon bijak brjimat.. congrats dik..

aeinio said...

tq

Follow your bliss said...

cantik!