nuffy

Wednesday, September 29, 2010

Mana Nak Lari.... Mana Kau Nak Sembunyi.... Kini Kau Seorang Saja....... mana nak lari mana kau nak sembunyi...Nakal Lagi PADAN MUKA 'MAGIKA'


Korang dah tengok MAGIKA, kami sekeluarga berkesempatan menonton cerita ni kat East Cost Mall Kuantan baru2 ni... tabekkklah kat budak bertiga ni KRU biasanya kita di sogok dgn cerita musikal dari negara barat mcm 'High School Musical' ataupon theater musical jarang sekali cerita musikal begini di layar perak... anak2 amat teruja n boleh hafal lagu2 dia hehehehe... kiranya cerita ni amat sesuai untuk semua golongan terutama cam aku nilaakan p tgk wayang dgn anak2 zaman bercinta dulu tak merasa...

Apa yang menariknya watak yang ada adalah dari cerita dongeng rakyat dahulu mcm bawang putih, bawang merah, pahlawan melaka, puteri gunung ledang, awang kenit, nenek kebayan, naga tasek chini, orang minyak, puteri bunian, badang, mak andeh, pak pandir, mahsuri dan nenek kebayan... yg mmg lawak lagu2nya pon menarik.
apa yang lawak..??? watak mahsuri berdarah putih yang tak tau cakap melayu, cakap siam weh...!! puteri gunung ledang yg dah jadi anak dara tua kes mintak benda2 mengarut masa kena pinang dulu, (hati nyamuk la n mcm2 lagik) lakonan ning baizura yg dah jadi gemok dan berkedut, nenek kebayan yg mahukan airmata kanak2 utk menghasilkan mukjizat muda sekelip mata, pahlawan melaka yang cakap loghat kedah, 'kami dah lama suka makan nasi kandaq!', yg lawak agak lucah bila watak nabil raja lawak sebagai org minyak... aku takyahlaa nak citer semua korang p tgk sendiri... mmg best! selain watak mawi sebagai badang yg agak macho.. hehehehe kurangkan buntang ek mawi...

3 comments:

alinac lover said...

ngee..besh kan..saya suka :)

saya pon da tgk

Black_roses92 said...

cam best je tgk?? ish..ni yg nk p tgk.. hehe..

aeinio said...

mmg best.. bolehlaaa..