nuffy

Thursday, January 6, 2011

Bread Maker (Empress Cossway)

Salam...



pertama sekali aku bukan nak show off seperti kebanyakan persepsi ek..., tak kuasa lorr.. takde gunanya!! lagipun bukan semua benda yang kita beli tu betul2 berguna kadang2 tak worth pon.. betul tak? aku sekadar berkongsi... aku baru dapat beli benda ni setelah setahun aku mengumpul kupon cossway... setahunnn tu... tengok bukan senang2 nak dapat, dalam banyak2 benda yg aku beli benda ni aku rasa memang patut ada setelah aku baca http://resepirahsiaku.blogspot.com/2010/11/fakta-benar-bahaya-roti.html
korang click nak tahu lebih lanjut... ataupon kalau takde benda ni ni pon korang leh uli guna tenaga yang telah Allah beri... sebaik2nya apa2 pun kita buat sendiri untuk keluarga kita. setuju tak...?


proses menguli....

gambar agak blurr..  yang ni roti manis, masa proses memasak memang harum semerbak lor.. satu rumah anak2 balik sekolah agama semua cam lapar.., yerlaa cuaca kat pantai timur pon sekarang ni tak menentu... 
 yang ni roti putih 1st trial.., not bad, ada kesilapan teknik sedikit menyebabkan sedikit terkoyak belah hujung tu.. sebenarnya aku masih lagi dalam proses mesra alam dengan bread maker aku ni, kena laa ikut resepi betul2 peh ni barulaa berani mahu hentam dan derhaka sikit bagi kesesuaian anak tekak...

14 comments:

anymz said...

waah..tahniah lah aini..akak uli guna tangan jek...kalau kita tak guna kupon,beli je kat cosway tu boleh tak agaknya?..

maklang said...

Akak Ada benda ni dah lama. Nak buat pun ikut angin. Skrg bibik dah pandai guna, lagilah akak tak cara ;)

aeinio said...

kak anymz.. boleh g jerr tanya kat outlet cossway tu..

maklang kalau bibik dah pandai guna lagik bagus.. hehehe leh relax..

azila said...

wahh..jelesnya.nak beli jugakkkkk,huhuh..(semangat baru ni,heheh)

Kazaztan Team said...

dah lama nak beli nie...tgh cari brand yg bagus2...blh tgk brand nie juga nnt...

ct noarizah said...

Best ada BB ni kan...sy plan nak beli guna kupon cosway gak tapi nak tunggu bonus keluar dulu bulan ni leh jadikan kenangan bonus 2011..insyALLAH !!

aeinio said...

akak dapat yg ni jerr tukar dgn kupon dptlerr rm150 camtu...kira murah laa...

Nieza said...

saya pun baru beli..tapijenama lain..dah syok nk meroti..hehe

Farra said...

salam aini...cuba citer selama sethaun tu kumpul kupon tu kene spend bape RM? i pon nak foollow...dpt bayar half pon ok la..share ekk tq

aeinio said...

farra.. saya beli guna redemtion coupon dr cossway sebanyak 70 keping dgn byaran rm150. kalau dapat kumpul jumlah yg dikehendaki boleh dpt free atau kurang lagi dari 70 kpg kena bayar lebih..

Farra said...

Aini , rupanya my mom yg ahli cosway tatau RP die dh byk. So sy dh beli empress bm by 5RP + rm269
Syoknyerrrr

aeinio said...

hehehehe best kan....

Anonymous said...

aeinni oiii...lamo bona x jonguk2 blog ko nih....ampon!tenet ai tonat..
sungguh tertawan ngan BM ko tu....kiter ado gak usha2 BM kat mkt....alahai....bocor poket mak!!!
tapi kan...lopeh baco d inside stoli moli pasal ghuti kek kodai...alahai....kono la usha poket hb aiiii kan..kwn ko LA

Tupaia glis said...

Dear Aeini
sorry for this intervention. Actually i was surfing looking for users of Empress bread maker, then i found your blog. I just purchased a bread maker same like yours, I tried it using french bred programme. but the result was not good at all. could u pls give some advices and trics how to get a good bred with this machine. pls tell me wich floor are u using. thanks in advance. and ramadhan mubarak.
leila