nuffy

Tuesday, June 28, 2011

sejarah aku dengan Nokia...

Tiba2 teringat tentang henpon dedulu yang pernah aku gunakan... sayangnya aku tak pernah pon amik gambar henpon2 tuh! masa mula2 aku beli henpon guna duit sendiri yang nilaaa 3315 harga tak sampai 400 pon baru.. huhuhu tanak beli yg secondhand "perangaiiiii" tak lama aku pakai.... silap diri sendiri hphone ni mengong akibat aku tertinggal dalam kereta yang di pakir tengah2 panas setengah hari... sekali aku teringat g amik dia dah nyanyi2 sendiri kuatlak tuh lagu doraemon hahahaha pehtu kejap2 dia ok kejap2 dia nyanyi sendiri suka2 ati dia jerr .. akhirnya hubby trade in yang lain 

nokia 2100 nilerr hpon kedua yang aku pakai lama gaklaa... kat belakang tu leh letak gambo tapi aku tak letak ponnn... hphone ni masih ok sampai sekarang cuma batery dia cepat weak along guna skang wat men game jerr
lepas tu hubby belikan pulak yang lain zaman tu zaman hepon leh lipat2 canggih sesangat lerr cekononnya....
yang ni...

wohooo barulaa merasa guna hphone ada kaler2 pehtu leh snap gambo leh video lagik huhuhu best gilerrr dah... tapi aku nyampah dengan antena yang ada sebatang tuh! hehehe tukar lagik... tapi takde sebab pun nak tukar..., gatal nak try hpon leh tolak2 lak.. yang  lipat2 dah tak main dah... huhuhuh ngengada ek..!!!
hubby gaklaa yang jadi mangsa dia belikan yang ni pulak

semua gambar2 ni hasil google masa guna hphone merah putih ni aku rasa cam muda jerr lama2 pakai terus rasa cam budak sekolah jerkkk n tukar lagik tapi... dah tak guna nokia sampai sekarang...
hmm nilah sejarah aku dengan nokia betul2 nostalgik...
tapikan kesimpulannnya kalau nak layan benda2 gajet camnih sampai bila pon takde kesudahan arini beli esok dah keluar yang lagik canggih yang lebih terkini teknologinya hargalak.. mula2 berpinar biji mata lelama murah gilerrr huihhhh tak koser hakuu layannn...

6 comments:

azam said...

byk sejarah ye...salam singgah dan follow-follow

aeinio said...

nostalgia.. hehehe

♥ nana i am ♥ said...

tapi dalam banyak banyak fon, kalau nokia 3310/3315 paling tahan lasak kan kak =) nana zaman form 1(2001) pakai nokia 3310..

aeinio said...

ha'ah nana, akak pon asalnya nak beli 3310 tapi terjebak 3315 bih kurang sama jerr tapi tulaa pakai tak lama pon phone tu mengongsssss...

kakyon said...

nostalgia betul..akk pun ada simpan nokia lama...hehe

petersam said...

Phentermine.....

A nice post thanks for sharing.....

http://www.PhentermineHome.com/