Advert

nuffy

Monday, September 5, 2011

macam2 raya.. evasion kena langgar bas..

Selamat hari raya mohon maaf zahir dan batin.. sudah kembali di rumah menjalani kehidupan spt biasa.. akan tetapi tersangat kepenatan, travel jauh2 ni camnilaa.. campur dengan stress yang macam2 hmm... kain baju yang cam gunung tu pon tak berlipat lagik... huhuhu.. anyway.. akan cuba update blog... sekerap yang boleh...


Kalau tahun lepas dikejutkan dengan cermin evasion yang pecah gara2 mesin rumput... kali ni dok elok2 hepi2 nak balik kg kami sekeluarga di langgar pulak oleh bas... mujurlah takde apa2 calar jerlaa settle camtu jerr maklumlaa poser last day hubby lak hmm memang jenis tak panjang cerita.. a.k.a baik hati.. aku lak lambat kuar keta sbb dok carik2 camera.. lagipon poserkan malas laa nak marah2..
kami dilanggar ketika berhenti kat trafic light kemaman.. tak serius laa tapi terkejut laa gak tiba2 terhenyak camtu.... main2 betul driver bas nih.. aku gelar bas ting2.. sebb bas yg benti2 tuh.. ramai penumpang dok tengok leh jadi saksi..
risau sebab syahmi yang ada kat belakang buatnya cermin belakang pecah aku semelih driver tuh! dahlaa syahmi ada... pat belakang sekali.., pastu alhamdulillah selamat sampai ulu tiram jb... dah tengah malam.. biasalaa memang tak biasa balik kg malam raya selalunya awal 2 atau 3 hari.. kenalaa dengarkan... kata2 yang sedap.. hehehe walaupon tak serius mana but aku anggap itu satu sindiran!!!!!
malam raya pertama kami pulang pula ke seremban.. sebaik sampai tol senawang.. temprature keter lak naik huhuhu mujurlahh dah dekat dgn umah mak... kami tertidor kat hentian PAGOH.. 4 jam gaklah... hehehe sebb letih woo mengejarkan masa yg sgt singkat nak beraya dengan kedua2 emak... tepat 8 pagi sampai kat halaman rumah mak..., hepi jerr muka dia.. anak yg ditunggu2 sejak kelmarin dah sampai...
pastu merdeka kan... mana kedai bukak nak cek itu kereta.. kenalaa baiki sendiri... huhu mujur giant bukak beli peralatan... n mujur gak hubby dah tau perangai keta dia... langsung semua projek nak kemana2 tertangguh... malam tu aku n alin (adik bongsu) g umah ayun (adik no 2) kol 2 pagi baru balik.. ayun dah pindah duduk rumah sendiri.. wooo seronoknya dia... i'm hepi for her...
dah raya ke 3 baru lah berpeluang jenguk nenek kat PD rutin setiap kali berhari raya...

masa balik ke terengganu hari jumaat tu sbb sabtu dah nak hantar along balik asrama.. pack betul masa huhuhu langsung tak terasa raya... takperlaa yang utama dapat jenguk n bermaafan dgn mak n ayah... 
alkisah lagik terlanggar pulak ba alip ba ya.. kat tengah jalan keta depan dah langgar so tak dapat elak langgar gak lalu tengah2 tripple layer dah rasa2 nya.. dok naik mpv sangatlaa clear melihat akan menatang tuh! huhuhuhu alhamdulillah dah selamat sampai ke rumah...

2 comments:

♥ nana i am ♥ said...

woooo~ agak tragis cerita langgar ba alip ba ya tu kak ain..ekekeke.
jauhnye balik beraya ke n9 dari kerteh kak..kampung nana kat gemas =)

aeinio said...

hehehe ba alip ba ya... hmmm jln palong tu lerr jumpa menate tu nana... kalau akak tak dok kerteh gemas tu antara area wajib p beraya sbb paklong akak ada kat sana felda palong 2...