Tuesday, October 18, 2011

Koktel...


koktel... hmm dah sinonim sangat ek.. minggu ni jerr aku dah buat 3 kali dah koktel nih.. cuaca yang tak menentu.. ada dgn agar2 ada dgn puding senang jerlaa buat benda ni pejam mata pon leh buat.. satu ketika dulu aku buat ni versi pekat campurkan tepung kastard atau tepung jagung dalam susu, dzzh lupa daaa hehehe  mcm2 versi resepi yang ada but kalini wat cair jerr camni senang nak hirup2... jom layan resepi...


bahan2nya
2 tin buah buahan koktel saiz besar
1 tin susu ideal
gula dan krimer manis (mengikut rasa)
air sejuk atau ais
(agar2, puding jagung atau puding biasa, atau sumi jelly segera) - optional


cara2nya
kacau gula dengan krimer manis larut, masukkan susu ideal dan jus buah - buahan dalam tin rasa dan bolehla tambahkan air atau ais mengikut kesesuaian rasa akhir sekali masukkan buah buahan dengan tambahan jelly atau puding... sedap di makan sejuk tahan hingga 3 hari, jika disimpan dalam peti sejuk.

No comments: