Advert

nuffy

Sunday, December 18, 2011

Berada Di Johor Premium Outlets


Akhirnya sampai ke Johor.. dah masuk h/way yg last terus sampai kg hubby...


sampai tu memang hujan... dah nak masuk marghrib dah...


pak usu ada sugar glider yang comel gilerr... gegirl tau..!!


melawat kawasan... yang sedang heboh diperkatakan kini... Johor Premium Outlets... masa lalu kat kulai jaya kat h/way.. nampak bangunan ni tersergam lawa di tengah2 kebun kelapa sawit..
"eh eh eh.., apa ek nama tempat ni.." masa tu dah agak petang... hubby kata "esok kita g dekat jerr dengan rumah mak.." "ohhh okeyyy...."


kami g hari rabu.., tgk banner nih.. ooo baru lagi buka rupanya... memang penuhlerr.. ramai singaporean..


lawakan bangunan dierr.. ala2 uptown tapi 'modern uptown' dan kesemuanya barangan branded... nak makan pon jaga2 laa semua pon mahal.. tak koserrr.. laluannya ada kipas takde aircond masuk dalam butik barulaa ada aircond...


Kalau tanya haakulerr..., aku tak berapa kisahlaa.. branded2 nih sebab aku tak amik tau sangat... tapi hubby pernah belikan h/beg coach, n tshirt Prada yang amat selesa ku pakai tak jejas pon sampai laa nih.. geleng kepala jerr cik suami sebab aku pakai prada tu masa masak kat dapor.. hihihihi
memang di akuilahh bila betul2 dapat barang yang original barulah tau akan qualiti barangan tu compare dengan yang local... tapi terus terang lerrr  aku bukanlaa orang yang nak habih duit gara2 branded!! tu akulaaa... orang lain aku no komen!! unless lerr ayah pin turunkan duit dari langit lehlaa aku shopping kat sini...


hubby masuk gak kedai jam dok belek2 ellese... dia cakap after less boleh beli laa kalau ada duit terlebih2 hehehe pastu dia dok bayang AX tapi sayangnya butik ax lom buka lagi... aku lalu n jalan jerlaaa... memang tak plan nak beli apa2 duit pon dah banyak habis berjalan.. cumakan bila tengok bertaburan butik2 kat sini aku terfikir betul2 ori kerr? atau tiruan... kalau aku yang belilaa sure terkena sebab aku mana taw ori ke tak ori... heheheh  ituuu aku lerrrr...


ada satu baju aku nampak kat cermin luar tu.. ada less 60% baju seksilaa tak cukup kainnnya baju.. tgk harga asalnya rm 2,999 .. hehehhe pengsan!!


butik coach yang ni original kot.. kena beratur baru leh masuk.....


baskin n robins adorlaaa... kat sini makanan pon huhuhuhu sodihhh!!


toilet ok.. canggih lerrr n free.. parking oso free...


mommy n daddy hepi shopping... anak pon hepi ... anak sapolaaa tuh!!  basah lencun dia main air pancut kat situ.. hahaha  kesimpulannnya kalau nak datang sini baik malam.. sebab tengokkan bangunan ni malam lagi hapenning kot.. dengan cahaya lampu n tak panas.. n kalau nak betul2 membeli belah segala baik budak2 takyah ikut.. sebab tempat mainan kanak2 agak terhad...
hepi shopping ek... hujung2 tahun ni banyak woo sale sana sini...

6 comments:

Citarasa Rinduan said...

bagi ayu kak kak aeini..
kalau ke situ..
memang kena ada duit terpijak..
entah2 kita sama.kalau kesitu tak tau samada ori atau tidak..
sebab ayu pun sarung seluar 9ringgit..
nak pakai yang beratus, lagilah beribu..
tak mungkin kot. lagipun kiat tak ada elegik..

hehehhhe

Huda said...

saya baru rancang nak pergi hari selasa nanti tapi tak shopping la kot, just cuci mata jerr..:)

aeinio said...

~>heheh samerlaa kita ayu pakai mahal2 pon g dapor gak baak masak baik tak payah...

~>huda pergi tau jagan tak g.. g memalam pastu amik gambo byk2 leh gak akak cuci mata akak dah balik Ganu dah nih..

Rahmah Ram Ram said...

wahh!! seronoknya aeini bershopping..saya baru nak kecek En Habi bawa kami kesana...harga sama maca di Singapore jugak la ye?...

Ucu Faridah said...

as salam...aeini..
kalau ucu pegi sana mau pengsan dulu kot tengok byk harga macam deposit beli viva...

tapi kadang2 tu berangan jugak nk menyarung yg mahal2. - hanya sekadar angan2 - :)

aeinio said...

~ramlah.. tak taulerr rege sama cam singapore or not... sebab dah berzaman tak g singapore.. hehehe tgk tmbak johor jerr

~ ucu tulerr... org gaji 20k sebulan pon lom tentu lg kot.. dgn kos perbelanjaan sekarang..