Sunday, February 12, 2012

spaghetti alfredo cendawan dgn bebola ayam


askm... layan western laa lagi tapi versi aeinio memang yang senang2 ajerrr... jom layan mengahabihkan stock pasta yang ada sebelum memborong yang lain pulak...


bilalaaaaa gambo nak santek2 ek..!! kdg2 gelap kadang2 kelabu jambu batu.... heheh! i need new camera plzzz....... rajin kerr cik abg aku tu baca blog... hmmm jgn araplerr.. so kalau nak ngumpat dia kat sini pon dia tak tau hihihihi...


bahan2nya
half paket spaghetti - rebus dgn sedikit minyak zaitun hingga lembut.


bahan kuahnya
2 cawan daging cincang - saya selalu guna ramly
1 tin kecil sos prego traditional
1 tin kecil alfredo cendawan - creamy sos dgn rasa dan aroma cendawan
15 - 20 biji bebola ayam..
1 labu bawang besar - dadu
1 ulas bawang putih - cincang
1 biji capsicum - dadu
2 cawan air
minyak untuk menumis - minyak zaitun atau minyak masak


cara2nya
tumiskan bawang putih sebentar, masukkan bawang besar kacau tumisan hingga layu, masukkan capsicum yang didadu beserta daging cincang biarkan sekejap kacau sebati dan masukkan semua sos prego, bebola ayam dan 2 cawan air didihkan, masak hingga daging lembut, perasakan dengan garam, gula dan lada hitam, curahkan atas spaghetti dan taburan parmesan cheese... sedia untuk di makan...


No comments: