nuffy

Tuesday, April 17, 2012

Colmar Bukit Tinggi ~last part~

hmmm... layan gambor jerlerr.. takde apa nak citer dah... semua pon dah sedia maklum tempat ni superb view.. memang agak terkilan sebenarnya sebab perjalanan yang seolah tiada perancangan awal sampai jerr pon dah agak petang hujan selebat2nya.. huhuhu 






















 posing depan colmar entrance


 masa kita datang black swan nih show off... muka gong!



white swan pon ader, muka lepas geget tangan org tu.. bahayo...




view dari atas jambatan..




kita semua ke botanical garden tgk orkid besar2 dan mcm2 pokok lain, hubby lak tak amik laa gambar orkid yg cantek2 tuh..




letih jalan.. kononnnya nak ke japanese tea house nak pakai kimono, tapi hajat tak sampai... sebab dah petang bas terakhir jam 6 kami bergegas ke bus stop kang kena tinggal haru kena jalan kaki sampai ke colmar...




japanese tea restaurant...




 masa nak naik bukit ternampak ular... dalam gambar ni cuba tengok betul2 nampak ekor dia jerr... takot!!



balik... huhuhu frust taw... tak sempat ke kuala gandah n rabbit farm yang lebih dekat pon tak g..., dok jeling2 somi next time g lagi... tau!! tak puas hati ni... pas ni kena plan.. kena booking hotel, bla bla bla huishhh teringat2 malam jumaat kat janda baik tuh... huhuhuhu kihkihkihkihkih




di bus stop jaga tu dah pesan 'bas last pukul 6 bang!'  kita sampai kat situ lebih kkurang 5 suku... dan kami balik dengan pekerja2 dia sekali... kahkahkahkah




makan kat hentian petronas lebuh raya pantai timur.. x pernah g kat sini... semua bangla ngan nepal... kembang tekak... huishhh duduk mesia tapi dah macam duduk kat tempat orang dah rata2 muka asing yang bersepah2 kat malaysia nih... nak makan pon cam ragu2 jerr... 

TA.. TA..





7 comments:

a'in fajar said...

seronok kak aeni g bercuti ke janda baik..cantik temptnya..ain da plan nak wat famly day kat cni jg tp x tau bila semua fmly free..

aeinio said...

rasa nak pergi lagi.. sbb masa sampai hujan lebat..

~~zana@pb~~ said...

Akak belum pernah sampai, dah berhajat lama tapi pindah Sabah ni, lagi la susah nak ke situ.
Cantik tempat dia kan? sejuk tak?

aeinio said...

kak zana.., tak sejuk pun.. view aje yg cantik..

Kak rose said...

tak pernah naik lagi bukit tinggi ni..
nampak pemandangan macam cantik je.kena pergi jugak ni..

♥ nana i am ♥ said...

kak aeini..gamba super cantik!suka gamba no 3 anak anak akak kat dinding soraang satu :) nice!

aeinio said...

kak rose.. view cantik.. cam kat luar negara lak.. tapi kat sini tak sejuk ponnn...

tq nana...