nuffy

Sunday, June 10, 2012

Seremban ~ I-city ~ Johor Bahru ~ Kuantan ~ Kerteh



Oleh kerana cuti yang singkat, terpaksalah membahagikan masa nak balik dua kampung, memandangkan percutian terancang terpaksa ditunda kami habiskanlah masa berjalan semasa otw ke kampung masing- masing, cadangnya nak ke petrosains KLCC aje tapi langkah kiri tiket habis.. so sebelum ke Icity kami solat lerr kat masjid shah alam ni.. besauu.. terhengeh2 cari tempat solat.. siap leh shopping lagik..




berjalanlah ke IKEA teringin nak makan meatball ikea tukan... tapi punyalah ramai... aku surelah sesak otak bila dah begesel2 nih so larikan diri ke the curve.. nampaklahh kedai Dynas pelakon tu... dan aku ke DAISO.. carik hapa carik chopstik aje heh!! makan di The Curve pening lagik mau makan apa..??? banyaknyer kedai makan...



elok lak.. panda tu 4 inilah cinta hatiku... muka penat tu round klcc dgn the curve, ikano dan ikea tapi tak masuk pon Kidzania... budget!!...




yeayyy saya pun nak interprem... 




naklaa naik bende nikan... dulu pernahlah naik eye on mesia masa benda tu ada kat titiwangsa tapi husband aku pening.. so ajak naik ni pun dia kata dia takut pening kang takleh drive balik seremban lak kang!! so.. aku pun jadi taknak naik gaklah.. buatnya dia suruh aku yang drive kang aduiii aku dah sakit kaki berjalan nih haruu...












nice viewkan...




seharian berjalan masa balik tu hubby ajak singgah pulak makan sate kat kajang aku takmo takmo.. nak balik... takut jammed pon ye gak... tak sanggup kalau dah meredah KL nih... tak kuasa..!!




dua keping gambar last nih adalah percutian terakhir sebelum memulakan persekolahan.. hotel grand continental Kuantan masa otw balik ke Kerteh dari Johor, mula - mula rasa nak lepak tidur kat Lanjut tapi call takde bilik kosong jadi Kuantan ajerlaahh seharian pula di Kuantan sempat tengok wayang men in black 3 dan citer Prometheus dekat east cost mall.




kiranya seronoklah budak - budak ni... dapat balik kampung jumpa nenek dan dapat pula berjalan sakan.. mak dia yang urut dada duit dah banyak habih... adeiii... di Johor mereka sempat buat part time dekat kedai Atok dan warung burger mak jah... saper - saper yang duduk Ulu Tiram jom try burger best dekat stesen bas dan teksi.




selepas cuti dua minggu mamat nilaa yang sedihhh teramat... semalam dah hantar dia balik asrama.. sedih aje dia.., tapi ibu tahu along kuat..., belajar rajin - rajin ibu sentiasa doakan rezeki along murah, sebab peluang along lebih cerah. aminn...

3 comments:

♥ nana i am ♥ said...

syiokkkknye jalan jalan :) i city makin cantik!nana yang dekat ni pun dah lama tak ke sana.huhu.masjid shah alam memang besa kak aeini..amik wuduk kat bawah pastu kena solat kat atas kan..saba ye ibu..sekali sekala belanja anak anak.lepasni boleh berblog dan berbaking cake dengan jayanya..hihi.semoga akak semakin murah rezeki ye :)

~~zana@pb~~ said...

Sedihnya tengok muka along kena balik asrama, sunyi la ye?
Jadilah tu dpt juga jalan2 banding dgn akak ni haa....naik stres kepala masaaaak je!

aeinio said...

tulerr nana berpusing akak carik tmpt wuduk sempatlak jeling2 barang2 yg dijual kat situ... hehehe pokai dah nih.. bonus tolongggg..

tulerr zana... sedih dierr siannn.. tapi rasa2nya semualah kalau dah cuti lama2 dgn keluarga semua pon takde mood nak balik asrama.