Advert

nuffy

Tuesday, February 23, 2010

aeinio lamb chop

Pada hari yang sama (jumaat lepas) aritu i masak lamb chop ni utk hubby n me...lainlaa pulak cara nak merinadenyer..
 

bahan2nya 
  • 2 keping slice daging kambing (beli kat Giant)
  • 1 batang serai -ketuk dan siat2kan
  • 2bj bawang putih
  • 2bj bawang merah kecil
  • half tea spoon serbuk rosemarry,thyme,kayu manis,basil,parsley & nutmeg
  • garam, kunyit serbuk n lada hitam (agak2)
  • half lemon perah (leh jugak amik kulit dia sket. parut)
  • 1 sudu besar sos tiram
kasi chop2 (i guna anak lesung batu) perap 1 atau 2 jam semalaman pon ok, bila dah perap patutnya goreng sket kat atas pan sebelum bakar dlm oven.. kaedah malas i sapu butter jerr kat pan dan terus bakar dlm oven 180 bih kurang 30 minit...with kentang yg dipotong wedges! DONE


Dhill... cuba tengok saya dah bakar itu bawang putih.. musyi2 
mmg sedap..... hubby pon suka..


yang ni salad kentang (kentang yg dibakar td) campur2 dgn sayur brokoli dicelur dgn sedikit garam, yg lain2 tu timun, tomato, carrot, cili merah n epal hijau potong baji gaulkan dengan mayones ladies choice.. kalau suka boleh tambah dgn plain yogurt - i letak mayo jerr dah HEAVEN!
Hepi trying..




2 comments:

rapheydhillo said...

tak pernag try letak serai dlm lamb chop. Must try! BTW, memang best klu bake dgn bawang putih tu..

ain said...

tekak melayu dhill.. gatal jerr tangan nak letak gak serai tu.. hihihihihi