nuffy

Sunday, April 25, 2010

ALAM GHAIB, HANTUUUUU.. atau MATA yg SALAH..???

SALAM 1 MALAYSIA....

Tajuk kat atas mmg ada kene mngena dgn citer nih.... 
korang pernah tak nampak 'hantu' (bahasa kasar, ataupon sebenarnya makhluk Allah yg sifatnya camtu umpama jin atau syaitan), terus terang aku takdelaa nampak direct tp hint2 tu aderlaa... mimpi hantu pon jaranggg... seingat aku masa umo 7 atau 10thn dulu aku pernah nampak benda2 ghaib ni kat umah lama ampangan block C dulu.. 
malam tu aku nampak mak aku cantik sangat..
'awat lerr cantik sgt mak den malam2 ni makeup sanggul lintang, baju kebaya nyonya kaler hitam ada kilat2 lagik' senyum meleret jerrr.... aku tgk sekali imbas jerr...
bila aku tgk sekali lg sah2 aku nampak mak aku tgh tido kroh2 
eh saperlak yg aku tgk tadi.. uwaaaa... 
tp tu citer dulu2 masa aku belom baligh..


tp ni ada cerita terbaru masa menaip ni sensiang yerr ...tu yg cam beranilaa... 
untuk pengetahuan semua i mmg jarang edit utk entry2 
sebab asal ada idea nak menulis itulaa dia.. terus post takdelaa nak simpan2 sbb tu kalau tgk balik ada byk kesilapan ayat mahupun ejaan.. 
gua spontan beb!
aku tak ingat tarikh bila tp yg aku tau tahun ni.. maybe 2 atau 3 bulan lepas.. 
biasaklaa tido lewat.. sbelum2 ni mmg pernah dengar mcm2 citer hantu ni from jiran2..
tp aku maleh nak amik pot even anak2 pon sukalaa citer2 camnih.. 
lgilaa maleh baik buat bodo jerr.. yelah bukan kita yg carik dia.. 
tambahan pulak skang ni terlalu byk citer2 camni kuar kat tv...
@#@%@#%^^% <----- no komen!
malam tu aku leka mengadap pc.. upload gambar kalau tak salah.. 
atau dlm blog.. mlm tu line slow ya amat... 
entah kenapa aku nak gak siapkan mlm tu jugak, cam dah takde masa lain... 
heran gak...
masa loading gambar.. aku terlelap.. terlayang atas kerusi depan pc.. 
dalam masa aku terlayang sesaat dua tu aku ternampak kelibat makhluk yg sedang merenung tajam arah aku.. 
rambut panjang semua hitam cam hanguss.. mata sebelah dah tak serupa mata.. 
wooo aku terjaga terus aku toleh tempat yg aku nampak benda tu.. 
tp takde.. oklaa tak nampak life.. 
tp gua seram.... seriau.. bulu tengkuk tegak.... rambut pon cam tegak semacam... 
pehhhhhh... tak pernah seram camtu sekali.. terus malam tu aku takleh tido bilik terang benderang baca majalah ponnn padahal aku ngantuk giler wehhh... 
bila aku baca ayat kursi n mcm2 ayat lg barulaa aku dapat tido dlm bilik 
yg terang sampai pagi tu..
Hubby keje mlm masa tu.. esoknya aku bgtau dia masa bekpas... 
mmg sebelum2 ni kami.. hubby pon ada perasan cam ada kelibat kdg2 just lalu or ada bunyi kat dapo.. time aku sidai baju pon pernah aku terasa cam ada yg sedang memerhatikan aku...
tp mmg buat bodo jerlaa...
as long dia tak ganggu.. ni dah main tunjuk2 muka dah ni apa ce..??? kannn...
so hubby p laa jumpa ustaz Darul Syifaq... kami buatlaa apa2 yg patut.. 
buat pendinding buat pagar dgn ayat Quran... ustaz tulaa yg watkan... 
Ustaz tu kata cam ada rasa lain kat tempat yg aku nampak tu... means betullaa kott... sebb kami tak citer lokasi mana yg aku nampak cuma bgtau ada ternampak jerlerr...
sekarang ni alhamdulillah.. legaa takdelaa jd penakut cam haritu... bila anak2 g sekolah atau kuar main basikal petang2 aku takott dok dlm umah sorang2... pehh.. 
siang2 hari pon leh seramm.....

5 comments:

hiro said...

heeee..keliwonman gua ade penyelesaian...

~ ReD ~ said...

alhamdulillah stakat ni x pernah lagi terserempak dgn benda2 cmni..huhu. x mo laaa...

aiDieNa said...

pergh.. seram kan.. pernah jugak teraser macam tu... tapi buat bodo jer.. nak tau satu rahsia.. hantu nie biler kita takot dia berani.. bila kita berani dia jadik takot.."E..ehhh.. apsal dia berani sangat nie.. aku antu ker dia antu.." soo.. antu tu jadik konpiuss.. hehehe

Fathiah Farid said...

heee..takotnye! tapi betol cam kak aidiena ckp atas tu, mereka lemah bila kita kuat..

ain said...

pengalaman mengajar kita kan.. akak pon tanak benda2 ni terjadi.. tp ada jugaklaa xperience.. hihihihi