nuffy

Tuesday, May 4, 2010

SlimWORLD 1st treatment



 Entry kali ini nak share sedikit sebanyak pengalaman aku dengan slimworld... 

Alkisah sebenarnya... gatal2 kol sebab aku terbaca 
dlm mingguan wanita bahawa ada branch baru akan dibuka di Terengganu... 
bila aku kol nak tanya lokasi.. derang bgtau kat Kuala Terengganu.. 
aku kat Kerteh dok tengah2 yg ada cuma kat Kuantan n Kuala Terengganu..
cemano tu..??? dua2 tempat ni sama jerr jaraknya lebih kurang... 
hubby mmg dah tau aku jakun ngan slimworld ni...

asal lalu depan slimworld ni dia cuit2 aku tak ponn Marrie France kes aku pernah
g terjah dululaa kat senawang tu.. hehehe 
sebabnya dia nampak akan kesusahan wifenya ini berdiet 
tp badan susah betul nak turun so aku kira bertuahlaa dapat suami yg memahami 
walaupun pada mulanya kami agak keberatan nak 
keluarkan sejumlah wang utk tujuan itu...

sebelum2 ni mmg aku dah byk berhabis pergi ke SPA2 kat sekitar kertih ni.. 
tp takde kesan, rm habis gak... ubat tak payah cakaplaa...
senang cakap bukan nak kutuk melayu tp tulaa kebanyakan tuan kedai mmg ok 
yg jadi masalah pekerja2 mereka, kebanyakannya tidak terlatih... tapi tak semualaaa...
atas persetujuan hubby, kami amik keputusan berulang ke Kuantan
aku tak dapatlaa wat treatment seminggu 3x sebagaimana yg sepatutnya 
sebab faktor jarak so aku wat treatment seminggu sekali atau 2 minggu sekali.. 
bergantung pada masa n keadaan.

Aku amik 100 sessi mcm2 ada... buang toksik, pecah lemak, sauna, raping sauna, 
pecah lemak degil, body toning dan ampoule oil, 
mula2 diberi rawatan menggunakan mesin buang toksik tampal2 kat badan pastu ada gegaran2 kecil mmg best! korang leh relax jerr siap boleh tido lg.. ataupun baca majalah... pastu guna mesin yg sama tp ada getaran yg berbeza utk rawatan pecah lemak.. pastu aku sauna biasa tulerr 1st treatment aku yg pada aku sgt2 besh...
pastu aku diberi senarai menu diet dan dikehendaki mengikutnya 
start malam tu.. huhuhuhu

8 comments:

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ooooooooooooo........
alahai..ayu kat kaw kmpg,..macam susah nak pi town. yg 2 jam..tapi betul2 ada rasa nak pi buat rawatan..wawawawa

ain said...

samalaa cam akak.. takpe biar lambat asal ada kesannya... :) ;)

PuanXComei said...

aku tunggu ke"slim"an kau puan aeini.

Yanie said...

jeles r aku pas ni tgh ko dh ramping...

Silky-cotton shop-A-holic said...

salam,sy ni ur silent reader,
nk tanya,sy bru je daftar slimworld ni td.n sy amik 40 sesi je.problem sy cume perut je n td consultant tu ckp setiap kali dtg akan ada 6 sesi.btul ke mcm tu?ckp klau 40 sesi ek..tq

ain said...

to silky.. lebih baik u tanya consultant u... maybe tak sama.. sebab i wat treatment pon tak lama 2jam jerr.. sekali sessi.. (sekali sessi tu byk benda lah dia buat..)

Silky-cotton shop-A-holic said...

salam
1 lg nk tnya,u amik 100 sesi kn?brape lame 100 sesi tu akn abis ye?

ain said...

entahlaa.. sebab byk lg belum habis i pergi pon seminggu sekali or 2 minggu sekali.. takat ni ada balance lg toning 30sessi, rapping sauna ada 7x pecah lemak degil ada 3x dan 6 sessi untuk turun inci..