Advert

nuffy

Friday, May 7, 2010

SlimWORLD diettt MENU


Aku bermurah hati nak share menu diet dr SlimWORLD.. nampak tak gambar tu.. 
i tampal kat dinding umah.. kwang kwang kwang.... 
tp kalau ikut menu ni tak berkesan atau sekiranya korang pengsan... 
sila jangan salahkan saya sebabnya bila ikut diet ni korang kena ikut treatment dia... barulaa lebih berkesan..

Diet SlimWORLD ni 10 hari jeer... diet high protein 
selama 10 hari ni mmg korang kena AVOID sugar, karbohidrat dan minyak.. 
so perasan tak berapa banyak benda yg kita tak boleh makan... 
sebagai contoh.. nasi, biskut, roti, buah buahan dan segala macam kuih muih... paham2 jerlaakan...

yang boleh makan selama 10 hari ni semata2 protein dan tiada limit sayuran sebaik2nya sayuran hijau sebagai contoh, sosej rebus, telur rebus, ayam panggang tanpa kulit atau daging tanpa lemak, susu low fat milk dibenarkan, dan semua jenis sayur selain kena kurangkan garam...

untuk pengetahuan aku tak ikut sgt gak... 1st week aku ikut menu tu selama 5hari...
  badan cam tak bermaya..  masa wat treatment rapping sauna aku hampir pitam... 
tapi amoi2 kat slimworld ni mmg profesional dia pantau n sangat2 perihatin... 
depa bg aku sebiji kecil gula2 ginseng... 
dari situ aku taulaa tahap kebolehan badan aku.. 
so aku amik keputusan biarlah lambat asal selamat... maksud aku diet tp ikut kemampuan badan! jangan paksa...

okies nantikan menu selanjutnya pula selepas 10 hari...

8 comments:

Cik Nurul Pinky said...

salam perkenalan..thanks kak sudi kongsi menu diet tu..tapi tak nampaklah kak hehehe

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

wow...
tq beritahu ayu ttg menu makanan yang kena lalui..maklumlah sebelum pi tradment...lebih bagus tanya yang dah pi lalui..

tq for sharing

unlisted_one said...

wah,..saya selalu fail kalau nak ikut..

♥ nana i am ♥ said...

wah wah wah.
tq somuch!
>.<

ain said...

welkam sharing is caring...

++ sunyi, sepi & sendiri ++ said...

Berapa wat treatment dye kak??.Beribu???Sedangkan kat London pun sampai 3k....Tapi Xde tak turunnya...

++ sunyi, sepi & sendiri ++ said...

Berapa wat treatment dye kak??.Beribu???Sedangkan kat London pun sampai 3k....Tapi Xde tak turunnya...

aeinio said...

turun tu mmg turun tapi cepat jerr naik balik huhuhu