Saturday, May 1, 2010

~SLIMWORLD~... WAHHH AKU TERUJA

Korang pernah tak g slimworld...?
dah lama sebenarnya teruja dengan salah satu dr byk2 pusat2 pelangsingan
slimworldlerr.. terbayang wardina, ziana zain.. perghhh...
slimworld ni dia takde suruh makan2 ubat, teh ker apa kerr...
just kena kontrol makan dgn panduan n menu diet yg diberi...
selain mesin2 canggih dia laa kan...


tak ingat tahun bila... masa slimworld ni baru bukak kat senawang aku g terjah...
g tanya jerr tak wat treatment ponn...
senawang tu mmg kampungku.. mmg dekat sgt dgn umah mak dalam 10 minit jerr perjalanan... masa tu berat aku 65kg tak laa kritikal sangat... tp mmg dah mula risau yerlaa bukan mudah nak turun... nak2 pulak jenis yg selera makan ni ice cream, coklat, kuih muih..
hmm takyah cakaplaa...
tp tulaa aku dok terengganu payahlerr nk ikut program dier... tp mmg dah lama teruja nak cuba nasib kat sini... hmmm
kalau korang pernah baca entry terdahulu bahawasanya 
aku pernah mengalami keguguran sept 2009, 
masa tu berat badan mencecah 74kg aku gugur ketika usia kandungan 2 bulan... 
dah takde rezeki nak wat cemanakan...
masa tu berat badan mcm tak boleh turun2 dapat turun pon sekitar 
72kg 73kg aku semakin tensen campor frust berdiet... 
mcm susah sangattt..... 
lama tak makan malam pon berat badan maintain jerr
tak turun2 huh! maybe umur dah lebih ni makin payah lerr...
ubat2 diet ni menakutkan aku... akan kesan jangka panjangnyerr...
alhamdulillah  sekarang aku dah dapat turunkan berat ke 66kg from 73kg
tp mmg lambatlaa dalam masa 2 bulan hanya berjaya turunkan 7kg masa ni mula terfikir mmg tiada jalan mudah untuk kurus!!

4 comments:

msrh's said...

nk slim! hehe :)

Inora Putri. said...

hi kak. maybe you should try herbalife. feedbacks mmng bgs from others. i pun bru nak try nih. =)

ain said...

hmm maybe kena try gak kan..

Chekgu Murni said...

Dear Owner,

Maaf sekiranya komen ini boleh mendatangkan kemarahan owner pada kak muni. Kak muni cuma ingin memperkenalkan set Premium Beautiful pada owner. Premium Beautiful ini juga merupakan antara alternatif untuk kurus. Selain untuk kuruskan badan, ia merupakan 70% kesihatan 30% kecantikan. Owner leh google sendiri kelebihan/ kebaikan set Premium Beautiful ini atau boleh ke blog Chekgu Murni. Berminat? Kak muni leh berikan rundingan dan percubaan PERCUMA~. Ya, senaman dan diet yang sihat itu juga adalah penting. Trma kasih