Advert

nuffy

Monday, June 21, 2010

SlimWORLD DIET menu after 10 days..

Dah lama aku tak citer pasal dietttttttt aku ek... aku masih diet mcm biasa... cuma aku tak berapa ikut sangat saranan SlimWORLD tu badan aku tak tahan... so atas sebab itu plus aku mmg sekarang ni tengah mengamalkan perancang keluarga nak turun mendadak amatlah susah... sebulan aku hanya berjaya turunkan berat 0.5 sahaja menyebabkan aku jadi malas ko nak updated entry bab2 diett nih... kwang kwang kwang.......
dan lagi sepanjang 2 bulan ni aku mmg jarang betul g treatment dia ada2 jer hal... anak tak sihatlah, along ada kelas tambahanlah, hubby tak dapat cutilah... sabor jerlaa... 
nak wat cemana kannn....

tp hubby kata penurunan yg slow sebenarnya lebih bagus... drpada drastik.. yerlahhh tu..!!!


After 10 hari diet high protein dah boleh amik karbohidrat tau..! cuma after 10 days kena AVOID SUGAR ONLY cemana pon if korang tak tahan nak amik gula jugak memadailaa secawan air panas (nescafe / teh / milo) setiap hari dengan 1 sudu teh gula... rotatela kalau dah amik gula pagi... tengahhari, petang n malam takyahlaa amik lg...

ok here's the Menu...

Break fast
Low Fat Milk or Skim Milk with Whole meal Bread or Biscuits or Oats

In Between
Drink 1 large glass of water

Lunch
Chicken / Fish porridege / fishball soup/ wantan - mee hoon soup/ no limits of Vegetables / Yong Tau Foo DAN sebiji epal / jambu batu / papaya

In Between
Drink 1 large glass of water

Dinner
HALF BOWL OF RICE, NO LIMIT OF VEGETABLES, CHICKEN OR FISH GRILL / STEAM WITH ONE APPLE OR GUAVA OR PAPAYA
Kesimpulannya dah boleh makan buah tp buah buahan diatas sahaja yg dibenarkan... buah seperti pisang, mangga dan durian adalah dilarang sama sekali... ( sebab kandungan gula yg tinggi pada pisang dan mangga, lemak pulak khas utk buah durian) so after 10 hari diett high protein dah bolehlaa makan nasi dalam 1 cawan setiap hari selain yg lain2nya..
SELAMAT BERDIETTTTTTTT...

4 comments:

Gyena Chobitz Armani said...

wah...diet eh..selamat berdiet nanti update latest hasil drpd u diet tu ye...diet utk naikkan bdn ada tak?

ain said...

takde dik.. akak nak kecikkan badan hehehe tanak tambah n naikkan lagi berat badan huhuhu...

ejaMaria said...

huhu... nampak cam bole makan macam-macam... tapi sume terkawal... adeh deh deh klu aku sure kantoi dah :)

ain said...

hehehe eja... i pon selalu jugak ter ter.. tp alhamdulillah dah keluar dari angka 7 tu...