nuffy

Monday, June 14, 2010

Wayang Movie..

Aku bukanlah kaki wayang.. seingat aku, masa umur 10thn kot, aku pernah tgk wayang dgn makcik2 aku dulu... tahun 80an citer Luncai dan citer badul.. tajuk dah lupa dah.. panggung wayang kat pokan Somban tu... with acik cham, mak uda n acik ajai sambil makan kuaci hitam.. hahahaha, tak taulaa derang baca kerr blog aku ni...

Masa dating dgn En suami masa tu zaman 'pakto' lagilaaa, pon boleh kiralaa sekali kot tgk wayang bersama... citer apa tah masa tu  oo citer 'Demolition Man' dah zaman 90an... masa tu kat bandar JB, yerlaa aku n bakal suami masa tu bercinta antara benua.. jauh n jarang dapat jumpa... hubby kat Kuala Terengganu n aku lak kat Seremban... masa tu surat jerlaa jadi penghubung, henfon pon tarakk pastu dia pon masih belajar tak cukup nafas nak calling2 selalu, cuma mampu beli stem jerr, surat2 mmg byk gilerr ada yg masih dalam simpanan aku hingga sekarang! yg aku hantar kat dia entah mana dia sumbat entah! adalaa few yg aku jumpa satu fail gak laa... bila ada masa aku baca2 balik kelakar gilerr... malu kat diri sendiri...

selebihnya aku rasa sekarang nilaa aku tgk wayang masa anak2 kecik aku tinggalkan kat umah mak, kami glaa tgk wayang midnight berdua jerr, korang taukan aku dok terengganu mana ada panggung wayang kat sini, paling dekat pon kena g kuantan... bila anak2 dah besar sikit ajak sekali adik beradik n mak n ayah aku sekali g tgk wayang... mcm2 tulaa asal ada masa jerr...

Sekarang ni sejak anak2 dah mula nak meningkat remaja ni.. aku rasa cam masa bercinta pulak... yelah dulu2 mana ada masa dating2 camni... sekarang mau dating mmg boleh kopakk... yerlahh dgn anak2 bederet makan2 jer dah berapa... pop corn dah berapa wayang lagi.. hahaha tp aku rasa best! walaupon dulu (time bercinta tak pernah dapat mcm ni) sekarang walaupon belanja ada up sket but we hepi...

sejak last month antara citer2 yg aku ingat lerr yg lain2 tu aku dah lupa.. Avatar, iron man, shrek, dan yg terbaru 'kecoh betul' (hampehhhhh) sakit ati ek bila tgk citer melayu... aku yg sebenarnya nak tgk citer 'Lagenda Budak Setan' tp hubby aku mmg tanak layan citer jiwang campur dia tak suka tgk muka farid kamil huhuhu anak2 pulak sokong dia sabor jerlaa... pasni aku nak hasut budak2 ni tgk citer toy story3 sure budak2 sokong ibu kan kan kan...

4 comments:

StingRay said...

tu la..serik tgk cerita melayu.

Kena tgk pengarah sama.Kalau ok..ok la.=)

A D I A said...

sama la lama dah tak tgk wayang walaupun takde anak kecik, lepas 2 tahun tak tgk, terus tgk LBS hehehe.

Kazaztan Team said...

sronoknya tgk wayang berjemaah...dah lama tak tgk wayang...tgk kat umah aje

ain said...

thanx :D