Advert

nuffy

Tuesday, July 27, 2010

Chocolate cips n walnut muffin

hmmm atas permintaan anak mestilaa suka yg coklat2 kan... hmmm makanya terhasillaah chocolate cips n walnut muffin ni.. resepi yg sama dgn blueberry muffin.. cuma ejas sket....
malas nak type resepi tp kang takde resepi pulak.... meh kita intai apa bahan2nya..

Bahan2nya
2 cawan tepung serbaguna - tepung biasa biasa pon ok
1 sudu teh vanilla
1/2 cawan gula halus
2 biji telur
1 cawan susu cair
6 sudu besar mentega
1 sudu besar baking powder (serbuk penaik)
1/2 cawan walnut di cincang kasar
 1/2 cawan chocolate chips

Cara2nya 
Dalam mangkuk lain ayak tepung dan serbuk penaik, kemudian putar mentega,  gula dan vanilla esen medium speed, masukkan telur sebiji demi sebiji, terus putar hingga sebati, masukkan tepung berselang seli dengan susu, akhir sekali masukkan chocolate chips dan walnut cincang  gaul hingga sebati. sudukan adunan ke dalam muffin cup. Bakar dalam oven pada suhu 180 sehingga masak, sejukkan sebelum dihidangkan.


3 comments:

Kazaztan Team said...

ooooo...saya amik resepi nie...tqqq

Nur Fara said...

sungguh terasa lapar sebaik melihat gambar ini!

best kan.. tengok gambar pun da tergoda.. hahaha..=p

ain said...

terima kasih sudi singgah baca entry dan resepi2.