nuffy

Tuesday, December 7, 2010

Salmon Goreng

Ikan salmon ni ko bantaila masak apa pon memang sedap... nilaa dinner aku malam ni... Syahmi takde so aku masak yang simple2 jer.. sebenarnya dah pening wehh nak masak apa.. hahahaha

pening2 pon kena masak gaklaa nak makan kat luar manjang hujan jerr malehlaaa... jadinya terhasillaa resepi malas ni... hmm  anak2 dara or yang bujang2 pon meh coba try test ini ikan kasi goreng sama dia manyakkkk sinang mau makan...

bahan2nya
1 keping ikan salmon (saiz dlm gambar tu agak besar sesuailaa untuk sekali makan)
lada hitam serbuk
garam
minyak masak
timun
tomato
jus lemon
cili merah

caranya
taburkan garam halus dan serbuk lada hitam dikedua2 belah ikan dan goreng dalam minyak, tak payahlaa garing sangat asal masak jer... angkat dan perahkan setengah biji jus lemon, susunkan hirisan timun dan tomato serta cili merah. makan dengan nasi panas2 

4 comments:

Citarasa Rinduan said...

nyami..

sedap tu aeini menu malam nie

ayu kan, layan lempeng jer..buat utk pekerja..ayu nak makan? adeh..agak tak selera bila masakkan sendiri..

akhirnya oat jerlah..

LinRosLy said...

Salam Maal Hijrah....

Sedapnya! Salmon Goreng....Kat Tempat Kak Lin Susnya Nak Cari Ikan Tu...

aeinio said...

ayu dan lin.. ni lauk malas.. senang ringkas selain sedap.. nyum2

A.D.A.M. said...

ohhhhhhhhhhh. (terliur)