Advert

nuffy

Tuesday, July 24, 2012

Garlic Toast with mushroom soup


kadang2 sahur camni pun dah ok dah.. tak payah yang berat2 semalam nqdin dan Ica hanya mengambil cereal dgn kurma untuk sahur..., aku memadai dengan supplement dgn air secukupnya dan kurma..


ok sebenarnya dah ada recipe untuk garlic bread ni dedulu tapi biasanya aku wat camni... ambil segugus bawang putih cincang halus / tumbuk halus gaulkan dengan seketul butter (xkisahlah buttercup, scs ke apa ke) taburkan thymes, oregano, basil dan parsley kering, gaul rata2 dan simpan dalam peti sejuk bila nak guna sapu aje pada roti dan bakar dalam oven/ microwave. sebenarnya bila dah ada garlic butter ni boleh juga buat scrambled egg utk sarapan pagi ataupun nasi goreng ringkas yang mudah dan cepat penyediaannya.


kalau nak lagi senang beli aje yang dah siap.. hehehe soup cendawan tu beli instant aje masak suhu sederhana dengan susu segar dan tambahan cendawan butang yang dicincang. sudah mampu membuka selera.

3 comments:

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam aeini.Slmt berpuasa

Klu k.atie bersahur...cuma minum air panas jer,pastu minum air masak byk2.Xlalu nk mkn nasi pg2..:D

nOOrsha said...

fuh.. sedapnye sesekali pekena camni..peberet ni :)

aeinio said...

atie wsalam.. selamat berpuasa juga... noorsha mmg sedap kalau dah tak lalu nak makan nasi masa shur..