Advert

nuffy

Sunday, August 12, 2012

Cornflakes madu berkurma


Inile biskut wajib 3 balang beso dapat tapi tak taulerr sempat raya ke tak... huhuhu


mari layan resipinya... sebenarnya aku buat pun agak - agak aje sebab kurma yang ada agak banyak memandang kurma manis sukatan gula dan madu perlulah dikurangkan kalau madu terlebih nanti masa makan meleleh - leleh pulak so pepandailah adjust.. asal kepingan cornflakes tu basah terkena cairan butter dah mencukupi.

bahan2nya
3 kotak cornflakes
2 buku buttercup
1/2 cawan planta
1/2 cawan madu
1/2 cawan gula
3 sudu teh esen vanila
2 mangkuk kurma
1cawan campuran ceri dan kelongs fitness, bijan dan sepeket nesvita original


gunakan api yang kecil cairkan butter dan planta masukkan gula dan madu serta esen vanila kacau hingga gula hancur, kemudian curahkan dalam cornflakes dan campuran lain gaul rata sehingga semua butter dan madu bersalut dengan kepingan cornflakes. sudukan dalam paper cup dan bakar 10 ~ 12 minit ikut oven masing - masing.

2 comments:

Lya Colours said...

biskut favorite. kalau buat, memang kene buat banyak2. cepat je habisnya

aeinio said...

hmm samalah kat rumah nipon cakap x yah buat aje budak2 rumah ni muka dan moncong...